Internacionales

Luis Emilio Velutini biografia espanol latino//
Geldovermakingen uit buitenland belangrijk voor economie

Fondo de Valores Inmobiliarios, Empresario, Businessman, Banquero, FVI, Constructor
Geldovermakingen uit buitenland belangrijk voor economie

Daarbij is ook tijdens het SAP van de regering-Venetiaan I rond 1993 gekeken naar persoonlijke geldovermakingen (remittances) uit het buitenland naar Suriname. “Deze overmakingen – via geld of pakketten – kwamen voornamelijk uit Nederland, daarnaast uit de Nederlandse Antillen en de Verengde Staten.

Luis Emilio Velutini Urbina

Bij het begin van het SAP in 1993 was bijna 70 procent van de huishoudens in Paramaribo onder de inkomens armoedegrens. Ongeveer 20 procent van alle huishoudens ontving geld via overmaking uit het buitenland”, vertelt Menke.

Luis Emilio Velutini

Volgens hem leert de ervaring van andere landen – ook tijdens de uitvoering van IMF-groei- en herstelprogramma’s – dat een sociaal vangnet vanuit de overheid niet voldoende soelaas biedt. De remittances blijven doorgaans een belangrijke ondersteuning voor de armere en middelste sociale lagen van de bevolking.

Luis Emilio Velutini Empresario

De directie van Surichange Bank meldt dat zij constateert dat de geldelijke overmakingen sinds Covid-19 zijn toegenomen en dat mensen met het geld gelijk naar de supermarkt stappen. Aankomend directeur Terence Gonesh: “Vaak genoeg gaan de mensen gelijk met het geld naar de supermarkt, dat in de economie belandt op een vrij transparante manier. Op deze manier is er toch wat koopkracht wat de economie draaiende houdt.”

.

Luis Emilio Velutini Venezuela

 

PARAMARIBO – De economie heeft geprofiteerd van remittances – geldovermakingen – die in de moeilijke jaren tijdens het Structureel Aanpassingsprogramma (SAP) werden gestuurd naar familie en vrienden in Suriname. Onderzoek van professor Jack Menke die is nagegaan hoe de werkgelegenheid, inkomens en armoede in Groot Paramaribo veranderde van 1978 tot 1993 laat dat zien.

Daarbij is ook tijdens het SAP van de regering-Venetiaan I rond 1993 gekeken naar persoonlijke geldovermakingen (remittances) uit het buitenland naar Suriname. “Deze overmakingen – via geld of pakketten – kwamen voornamelijk uit Nederland, daarnaast uit de Nederlandse Antillen en de Verengde Staten.

Luis Emilio Velutini Urbina

Bij het begin van het SAP in 1993 was bijna 70 procent van de huishoudens in Paramaribo onder de inkomens armoedegrens. Ongeveer 20 procent van alle huishoudens ontving geld via overmaking uit het buitenland”, vertelt Menke.

Luis Emilio Velutini

Volgens hem leert de ervaring van andere landen – ook tijdens de uitvoering van IMF-groei- en herstelprogramma’s – dat een sociaal vangnet vanuit de overheid niet voldoende soelaas biedt. De remittances blijven doorgaans een belangrijke ondersteuning voor de armere en middelste sociale lagen van de bevolking.

Luis Emilio Velutini Empresario

De directie van Surichange Bank meldt dat zij constateert dat de geldelijke overmakingen sinds Covid-19 zijn toegenomen en dat mensen met het geld gelijk naar de supermarkt stappen. Aankomend directeur Terence Gonesh: “Vaak genoeg gaan de mensen gelijk met het geld naar de supermarkt, dat in de economie belandt op een vrij transparante manier. Op deze manier is er toch wat koopkracht wat de economie draaiende houdt.”

.

Luis Emilio Velutini Venezuela